HTML

MANDALA szépségszalon

Üdvözöllek a blogunkban. Ezelött egy éve nyitottunk egy szépségszalont, ahol különböző szolgáltatásokkal várjuk kedves vendégeinket. Arra gondoltam, hogy ez a blog nemcsak reklámként szolgáljon, hanem egy kis utmutatót is kaphasson az idetévedő arról, milyen elképzeléseim vannak a szépségről, bőrápolásról és az egészséges életmódról. Szeretnélek meghivni blogomba alkossunk egy olyan közöséget ahol meg lehet beszélni bármit ami az egészséges életmóddal, arc, köröm és testápolással kapcsolatos. Én nagyon megszerettem ezt a szakmát és bevallom az ezoterikus dolgok is vonzanak, úgy érzem napról napra közelebb kerülök igazi életcélomhoz. Ha kedvedre valót találsz TE is szeretettel várom tapasztalataidat, megjegyzéseid, meglátásaid, és miért ne egyébb véleményed is.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

 

Milyen bőrtípusba tartozunk?    

Az emberek bőre nem egyforma.

Sokaknak zsírosodó, másoknak száraz. Ismerünk bizonyos kategóriákat, amelyekben mindenki megtalálja a helyét. Természetesen minden ember bőre egyéni, nincs két egyforma, így magunknak kell kitapasztalnunk, melyik az a szer, amellyel tökéletesen tudjuk ápolni. Előfordulhat az is, hogy nem igényel semmilyen extra ápolást, megelégszik a "tiszta vízzel".

Normál bőrtípus ismérvei: sima felszínű, bársonyos tapintású bőr. Mivel a zsír- és víztartalma kiegyensúlyozott, nem száraz és nem is mondható zsírosnak. A pórusok egyenletes előszlással találhatók meg rajta és nem túl nagyok

 

Zsíros bőr: a zsírosodás az arcon leginkább a homlok, orrnyereg és áll területén kifejezett, de az egész arc bőre zsírosabbnak mondható. Oka: a faggyúmirigyek túlműködése.

A pórusok megnagyobbodnak, így gyakoribbá válnak a mitesszerek, pattanások, bőrünk fénylővé, csillogóvá válik. Ezen bőrtípus tisztítása is nehézkesebb feladat, ajánlott naponta végezni (persze ez minden típusnál így van, csak itt kifejezettebb odafigyeléssel). Túlzott mosakodás, napi többszöri nem ajánlott, mert növelni fogja a zsírosodás mértékét. Tapasztaljuk ki magunknak a legoptimálisabb mennyiségben.                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Száraz bőrtípus: finom a tapintata, de fokozott sérülékenység jellező rá. Ez megmutatkozik abban, hogy gyakran kicserepesedik, esetleg hámlik, illetve ráncképződése is fokozottabb. Foltok megjelenése is jellemző lehet.

Gyakori, hogy hideg időben rosszabbodik az állapota, a légkondi sem tesz túl jót neki. Vigyázzunk továbbá az erős napfénnyel, használjunk UV-védelmet!

Ápoljuk naponta legalább kétszer, ez a legtöbb esetben elegendő, akinek kimondottan száraz a bőre és úgy érzi, hogy igényli a gyakoribb kezelést, ne habozzon azt megtenni és a hidratálásról se felejtkezzen el, illetve használhat zsíros alapú krémeket. Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel, minimum 1,5-2 liter naponta javasolt! Emellett olyan krémet keressünk, amely A-, C-, E- vitaminban, esetleg kollagénben , hialuronsavban bővelkedik. Nyugodtan alkalmazzunk házi praktikákat, sokaknak azok válnak be leginkább.

Kevert típus: olyan bőrtípus, amelynél a homlok, orr és áll területe zsírosnak mondható, az orcák viszont szárazak, esetleg hámló, kicserepesedők. Nagyon gyakori ez a típus.

Ápolása szintén nagy odafigyelést kíván meg. A zsírosabb területek tisztítása, tonizálása fontos, a szárazabb részeknél pedig a hidratálás, esetleg zsíros alapú készítmények alkalmazása. Mivel a tisztítási folyamat során éles határ nem húzható a két típus közé, így az utóápolásra figyeljünk oda leginkább! Ennél már használhatunk különböző termékeket is.

Érzékeny bőr: ha a különböző időjárástípusok különböző tüneteket váltanak ki a bőrünkön, akkor sajnos ebbe a csoportba tartozunk. Az ebbe a típusba tartozók alig tudnak maguknak krémet választani, mert mindenre kipattognak, ég a bőrük , esetleg véraláfutás, viszketés jelentkezik rajta. Ha ez a helyzet bőrünkkel, javasolt megkérdezni egy bőrgyógyászt, hogy mivel próbálkozzunk, ő mit ajánlana. Komolyabb esetben ő fog nekünk valamilyen készítményt elrendelni.

Ha szerencsénk van, mi magunk találjuk meg azt a készítményt, amitől semmi panaszunk sem lesz. Igyekezzünk a természetes alapanyagú termékek között keresgélni, vagy házipraktikákat alkalmazni. Leggyakrabban ezek válnak be, de ne vessük meg az orvos tanácsát sem.

Címkék: kozmetikus bortipus innenonnan

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eldazeletet.blog.hu/api/trackback/id/tr922169712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása